Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Pita od limuna, mmmljac!


 

Pita od limuna, mmmljac! Može se napraviti kao jedna velika pita ili nekoliko manjih, servirati uz tučeno vrhnje ili samostalno. U svakom slučaju, vrijedi isprobati!


lemon3

Kora:

225g badema

55g hladnog maslaca

2 žličice meda

Nasjeckajte maslac na male kockice, dodajte mljevene bademe I med. Miksajte dok se smjesa ne počne sljepljivati. Smjesu podijelite u kalupe i pritisnite oko rubova te izbodite dno vilicom. Stavite na 15 minuta u hladnjak. Pećnicu zagrijete na 150 stupnjeva te pecite 5-10 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi. Ohladite na rešetki.

Punjenje:

8 žumanjaka

125ml meda

125ml soka od limuna (može od manga ili kruške)

225 hladnog maslaca

korica limuna (nije nužna)

Izrežite maslac na kockice. Zagrijavajte zdjelu vode u koju ćete staviti vatrostalnu posudu. U vatrostalnu posudu umiješajte žumanjke, med, limunov sok I koricu. Mutite dok ne bude vruće po prstima. Počnite dodavati maslac. Komadić po komadić stalno miješajući. Kada se svaki prethodni komadić otopi, umiješajte novi. Nastavite kuhati još 5-10 minuta. Krema će postajati sve gušća, no kada se ohladi potpuno će se stvrdnuti tako da ne brinite ako bude tekuća kada prestanete kuhati.

piteodlimuna

Vatrostalnu zdjelu prebacite u hladnu vodu te ostavite da se hladi par par minuta povremeno miješajući kako se ne bi stvorila kora.

Ravnomjerno ulijte u košarice od tijesta i ostavite da se ohladi.

Preuzeto s Milk for the morning cake

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3