Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Za sladokusce: Puding za dvoje


 

jar2Evo jednog simpatičnog recepta za fantastični puding u dvoje koji možete pripremiti s nekim ili nekom do kog vam je posebno stalo, a I kao poklon koji ćete prirediti vašim gostima na dan vašeg vjenčanja. Niste li jedan od onih tradicionalnih osoba koje će svojim gostima spakirati ostatke hrane ili kolača, ovo je vrlo jeftino I nadasve simpatično rješenje kako ih darivati nečim u čemu će uživati, a dugo neće zaboraviti. Potrebno vam je samo malo vremena koje možete kvalitetno provesti sa svojim dragim, nešto materijala I puno dobre volje.


Sastojci: jar1

- malene staklenke s poklopcima

- komad kakvog materijala

- svilene trakice ili slama za vezanje

- sastojci za puding: brašno, šećer, kakao, čokoladni komadići ili čokolada za kuhanje

- komad kartona u boji I tanji marker

Dakle, ono što trebate napraviti jest kupiti malene staklenke za marmeladu. To je najveći trošak cijelog ovog projekta. Bilo bi idealno kada bi sve staklenke bile iste veličine I oblika, no želite li I tu uštedjeti, možete krenuti puno ranije u skupljanje starih staklenki po vlastitim I tuđim podrumima. Bitno je nabaviti onoliko staklenki koliko gostiju mislite darivati. Osim staklenki, kupite ili nabavite kakav veći komad materijala koji će vam poslužiti kao ukras na poklopcu.

U svaku staklenku ubacite 4 žličice brašna, 2 žličice kakaa, 4 žličice šećera I 3 žličice čokoladnih komadića (može I nasjeckana čokolada za kuhanje). Svaki sastojak unosite u staklenku kako je navedeno, I budite pažljivi da se vide slojevi sastojaka.

Od kartona izrežite oblike kakve želite (krugove, pravokutnike, srceta) I ispišite markerom poruku za goste (kakvu osobnu poruku ili zahvalu), a s druge strane ili na novom kartonu ispišite recept za puding u dvoje. U lijevi gornji ugao izbušite rupicu (postoji malo uredsko pomagalo baš za to koje možete kupiti u bilo kojoj knjižari). Prvo izbušite rupe, pa onda napišite poruku da ne biste izbušili dio poruke.

Od materijala koji ste nabavili izrežite cik-cak škarama krugove nešto veće od poklopca staklenki. Na poklopce stavite materijal I zavežite ga ukrasnim trakama ili slamom oko poklopca koje ćete provući kroz rupicu kartona s porukom.

Tadaa! Imate savršen poklon za vaše goste! Inovativan, jeftin, ukusan. Što god odlučili, puding barem isprobajte, naravno, u dvoje!jar

Puding za dvoje

Pomiješajte sastojke iz staklenke.

Posebno istucite jedno jaje.

Dodajte 3 žličice ulja, 3 žličice mlijeka I 1 žličicu vanilije.

Dobro pomiješajte suhe I mokre sastojke. Ubacite u mikrovalnu pećnicu na 3 minuta.

Puding je najboljeg okusa ako ga podijelite s nekim koga volite, a poslužite sa sladoledom, šlagom ili čokoladnim preljevom.

Uživajte!

Vaša Marija

rating
  Comments

New Comment
Created by Nyanna in 3.12.2011. 4:23:42
Great hammer of Thor, that is powerfully hlepufl!
New Comment
Created by Nyanna in 3.12.2011. 4:22:56
Great hammer of Thor, that is powerfully hlepufl!
New Comment
Created by Nyanna in 3.12.2011. 4:22:11
Great hammer of Thor, that is powerfully hlepufl!

Asset 1 Asset 2 Asset 3