Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Stigla pozivnica za vjenčanje: Što obući?


 

dress1Pozvani ste na vjenčanje, već ste I kupili poklon, ali, prije ili poslije, se postavi, nekima drago, a nekima mrsko, pitanje – što obući? Prije svega, treba razlučiti kakvo će biti vjenčanje na koje ste pozvani. Radi li se opuštenom, ležernom druženju ili pak o tradicionalnom slavlju punom detalja I sitnica. To možete vrlo lako otkriti preko pozivnica koje ste primili. Pozivnice formalnog tona s utisnutim slovima na debljem papiru odaje dojam kako će se održati I takvo vjenčanje – formalno. Ako ste dobili opušteniju varijantu pozivnice, s kakvim šašavim likovima, ili čak pozivnicu putem maila, znate da se radi o vjenčanju gdje dressćete se I vi moći opuštenije ponašati kod odabira odjeće. Na nekim pozivnicama ćete imati I dress code, dakle, najavu, što najbolje odjenuti.


Bitno je uskladiti odjeću s prostorom gdje će biti održano vjenčanje. Nemojte se ustručavati prebaciti preko sebe kakav šal ili jaknicu radi li se o kakvom vjenčanju u prirodi, a vani je hladnije. Razmislite hoćete li obuti visoke potpetice koje vam se mogu zabijati u pješčanu ili travnatu podlogu.

dress2Radi li se o velikim vrućinama izbjegavajte teška odijela ili kostime, radije odaberite lagane košulje ili haljine.

Za djevojke su ljeti idealne cvjetne lagane haljine, elegantne kratke hlačice ili suknje, možda kakav kostim, ali u svijetlijim bojama, s velikim šeširom ili kakvim cvijećem u kosi. Zimi preporučujemo teže materijale, koktel haljine, kakav kostim u nešto tamnijim, elegantnijim bojama.

Za dečke su ljeti izmišljene lagane košulje za elegantne hlače ili obične rifle. Dojam možete zaokružiti kravatom, koju kasnije možete skinuti. Zatim, lagana odijela svijetlijih boja. Zimi se mogu odlučiti za kakve toplije odjevne predmete dress3poput pulovera, prsluka ili elegantnog trodijelnog odijela koje može biti u tamnijoj kombinaciji.

Najbitnije od svega je da se u onome što odjenete osjećate udobno I spremno na ples. Niste li u mogućnosti kupiti kakav novi komad odjeće, možete se uvijek snaći I posuditi od kakvog prijatelja ili prijateljice nešto pa iskombinirati sa svojim stvarima. Detalji su bitni I mogu promijeniti cijelu kombinaciju, tako da haljinu koju ste nosili nekoliko puta možete osvježiti s odabirom rukavica, šešira ili glomaznog nakita koji će privlačiti pažnju.

 

Vaša Marija

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3