Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Obrve: Kako ih pravilno odstraniti I održavati?


obrva3Nos se može povećati ili smanjti, čelo podići, oči naglasiti I to bez ikakvih operacijskih zahvata! Bitno je samo odabrati odgovarajuću metodu kojom ćete počupati svoje obrve. Te malene dlačice iznad očiju koje mnogo ljudi čupa, šminka, češlja ili tetovira imaju važnu ulogu u sprečavanju ulaska vlage u oko (kiše, znoja). Kako su vrlo bitne u izgledu lica, trebalo bi ih redovito održavati. Postoji nekoliko metoda kako se one mogu odstraniti. Najveći problem s kojim se cure susreću jest pretjerano stanjivanje u dvije tanke crtice koje izgledaju presmiješno. Zato valja biti oprezan.

Niste li sigurni kako oblikovati obrve, prvi put neka to za vas učini kozmetičarka ili vizažistica, a kasnije ćete samo pratiti taj oblik. Kod oblikovanja je bitno pratiti prirodnu liniju obrva, dlačice se čupaju ispod I iznad obrve. Ne brinite ako vam obrve nisu simetrične I izbjegavajte stvaranje neprirodno naglašenog luka. Idealan oblik obrva je deblje s unutarnje strane te stanjivanje prema vanjskom dijelu.


Kako odstraniti obrve?

1. Uz pomoć pincete obrva2

Vrlo jednostavna metoda koju većina žena I prakticira. Dlačice se čupaju jedna po jedna, iz samog korijena tako da iznova proviruju tek nakon tri tjedna. Iako zahtjeva puno vremena, ovako čupanje jest najbolje jer se teže može pogriješiti. Nedostak – ostaju svijetlije sitne dlačice.

2. Odstranjivanje kremom

Postoje depilacijske kreme koje su namijenjene osjetljivoj koži lica u malim tubama da bi se lakše nanijele na lice. Ako nemate reakciju na određenu kremu, ovakvom depilacijom ste bez dlačica oko mjesec dana. Nedostatak – velike šanse za odstranjivanje I obrva koje ne želite odstraniti.

3. Čupanje voskom

Sloj toplog ili hladnog voska se nanese s donje strane obrve I naglim se pokretom povlačeći dlačice uklanjaju s površine. U roku od četiri tjedna rastu nove dlačice. Metoda je brza, ali zahtjeva veliku preciznost. Nedostatak – u slučaju nepreciznosti odstranit ćete I dlake koje ne želite, a sam postupak dosta boli.

4. Trajno uklanjanje dlačica

Ovom metodom se laserski odstranjuje korijen dlačice I možete zaboraviti tu dlačicu – zauvijek! Na prvu vam ovo može zvučati savršeno, no nije sve tako jednostavno. Čupanje se mora ponavljati u nekoliko tretmana da bi trajalo zauvijek. Nedostaci – cijena I bol tretmana.

5. Čupanje koncemobrva

Ova metoda vrlo je popularna u Indiji i na Srednjem istoku, a radi se uz pomoć dva pamučna konca koja se prethodno isprepletu na poseban način. Njima je moguće odstraniti i sitne dlačice ili istovremeno i po nekoliko dlačica, koje će ponovno narasti kroz četiri do osam tjedana. Ova je metoda odlična za djevojke koje imaju osjetljivu kožu jer nije iritantna. Nedostatak – radi se samo u kozmetičkim salonima.

Kako održavati obrve?

Napokon ste zadovljni oblikom I debljinom obrva, sada je bitno kako ih održavati. Zapustite li obrve opet će zarasti I iznova ćete morati prolaziti kroz muku oblikovanja. Ne želite li redovito posjećivati kozmetički salon, slijedite naše prijedloge kako to napraviti kod kuće.

1. Odvojite dovoljno vremena

Za svaku od gore navedenih metoda depilacije, bitno je odvojiti dovoljno vremena. Nemojte žuriti jer ćete sam pogoršati stvar. Obavezno tijekom uklanjanja obrva uspoređujte jednu s drugom, bit je da budu što sličnije kako ne biste smiješno izgledali.

2. Urednost obrva

Nestašne obrve vole bježati na sve strane, ali vi tome možete stati na kraj. Uzmite četkicu za obrve ili opranu četkice istrošene maskare, pošpricajte ju lakom za kosu I počešljajte. Možete I prstima potjerani na pravu stranu s malo vazelina ili gela za kosu (nemojte pretjerivati jer ćete se ulijepiti I dobiti neprirodan sjaj).

obrva13. Oblik obrva

Slijedite klasične upute za oblikovanje obrva (pogledaj sliku). Da biste oblikovali desnu obrvu, prislonite olovku duž nosa uz desnu nosnicu. Olovka će pokazati pravac koji spaja nosnicu, početak desnog oka. Iznad oka gdje olovka završava, trebale bi započinjati obrve. Zatim tu istu olovku usmjerite tako da vam prolazi kroz zjenicu oka I vrh nosa. Dobit ćete pravac koji označava gdje se vaše obrve trebaju lomiti. Zarotirate li olovku prema vanjskoj strani oka da spaja nosnicu I vanjsku stranu oka, dobit ćete mjesto gdje bi trebale završavati obrve. Isti postupak napravite I na lijevoj strani lica. Čini li vam se sve oko komplicirano, kupite gotove konture za obrve u drogeriji pa pratite postupak izrade.

4. Olovke za očiobrva4

Za dodatno isticanje obrva I korekciju njihovog oblika koristite malu količinu olovke za obrve ili tamnijeg sjenila za oči koje raščešljate malom četkicom u pravcu rasta dlačica. Bitno je izabrati pravilnu nijansu za nanošenje, malo tamniju od boje vaše kose, a ne toliko tamnu da kontast izgleda neprirodno.

5. Greške kod čupanja

Greške se događaju svima zato ne treba očajavati. Ukoliko ste pogriješili pri uklanjanju obrva, pokušajte I drugu obrvu učiniti što sličnijom prvoj. Zatim jednostavno pustite dlačice ta rastu. Taj period neće biti baš lijep, ali je to jedini način kako poboljšati stvar. Također tu su I olovke za oči, sjenila I puderi kojima možete prikriti greške.

Zapamtite: briga oko obrva je na prvi pogled vidiljiva I zato je dosta bitna. Nemojte slijepo slijediti trendove nego slijedite vlastite crte lica I obrva jer vam one najljepše pristaju. Osim što pristaju vašem licu, bitno je da obrve budu što sličnije jedna drugoj.  Ipak, imate li prirodno različite obrve koje se nikako ne mogu ukrotiti, možda je to različitost na koju ćete se morati naviknuti, a koja vas čini jedinstvenom I posebnom.

 

Vaša Marija

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3