Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Kale: Kako napraviti vjenčani buket


 

Kale su predivno cvijeće gdje ne možete puno pogriješiti I kombinirati. Zbog svog ljepuškastog oblika one će izgledati predivno bez obzira koliko ste neiskusni s cvijećem.

Zašto volimo kale, osim naravno njihovog izgleda? Jer traju vječno! Ok,  možda ne baš vječno, ali u usporedbi s drugim cvijećem, kale zaista traju dugo Evo tutorijala kako napraviti vjenčani buket od kala.

kale11kale12

Kale se pojavljuju u mnogim bojama, na vama je da odaberete hoće li to biti nevino bijela ili rockersko ljubičasta. Za izradu buketa vam ne treba više od 7-9 kala, ukoliko su one uistinu velike I bogate. Prva stvar koju trebate učiniti kako bi dobili svoj vjenčani buket kala jest dati im vode. Odrežite stapku svake kale I uronite ih u vazu punu svježe vode na nekoliko sati, daleko od sunca. Ukoliko berete kale iz vlastitog dvorišta, natopite ih u vodi nešto kraće. Svakako ih držite daleko od sunca I topline, jer će ih to uništiti. Razlog zašto se cvijeću mora dati ‘piti’ jest taj što ga na taj način liječimo nakon rezanja. Rezanjem stapke smo prekinuli kanal putem kojih je cvijet dobivao vodu, tako da svježim rezom I uranjanjem u vodu omogućujemo da se voda povuče prema gore.

Kod aranžiranja, jednostavno krenite s dvije kale, okrećući ih jednu od druge.

kale1kale2
U trenutku kada ih imate četiri, stapke lagano omotajte žicom kako se ne bi odvajale. Sljedeći red kala dodajte nešto niže nego prve četiri.

kale3kale4

Kada ste napokon zadovoljni kako buket izgleda, krenite zamatati stapke ukrasnom vrpcom. Ukrasna vrpca će ih držati zajedno I lijepo izgledati. Nakon što se omotali I sakrili stapke, kraj vrpce pričvrstite pribadačom.

kale5kale6

Posljednje što trebate napraviti je odrezati višak stapki koji smeta te ih poravnati. Obavezno buket držite u vodi kako bi dobivao dovoljno tekućine. Ipak, vaza ne mora biti puna vode, dovoljno je samo da su izrezani vrhovi stapki uronjeni, jer oni su ti koji crpe vodu.

kale7kale8

Ove dvije fotografije dolje su uslikane tri dana nakon što je tutorijal napravljen. Buket kala je bio smješten u nešto mračniju sobu daleko od sunca. Redovito im je mijenjana voda I to samo ona količina koja je potrebna da se vrhovi stapki urone. Tek peti dan, kale se počinju borati, ali tada ste već na medenom mjesecu pa se za to ne morate brinuti Smiješak.

kale9kale10

Vaša Marija


rating
  Comments

New Comment
Created by Sani Halovanić in 15.7.2011. 3:13:43
Js ću se uskoro udati i ne vjerujem da bih se usudila sama uraditi buket.. Neke stvari treba prepustit profesionalcima.. Ili mami :)
New Comment
Created by Bella in 15.7.2011. 1:24:23
Kale su mi jako lijepe za obred vijenčanja samo ja bi možda mrvicu zelenja ubacila ...

Asset 1 Asset 2 Asset 3