Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Grčka torta: Raj za nepce I ljetne dane


 

Grčka torta je nešto najbolje što vam se može dogoditi u ljetnim danima, kada poželite nešto slatko. Ona se ne peče, jednostavna je, velika, hladna je, a ukus je toliko dobar, da će vam poljuljati visoko mišljenje koje ste dosad imali o čokoladnim tortama, a povećati šanse kod torti od šlaga. Na ovu tortu će se posebno oduševiti ljubitelji čokoladnih bananica, ali I oni koji se boje pećnice. Predstavljamo kraljicu šlag torti – grčku tortu!

 

Sastojci:

1,5 l mlijeka
30 dkg šećera
5 želatina

5 vrećica šlaga

 

 

 

 

 

 

 30 dag petit keksa
30 dag čokoladnih napolitanki

15 čokoladnih bananica

 

 

 

 

 

 

 

grčkatorta3

Postupak:

U 3dcl  mlijeka (koje ste odvojili od 1,5l mlijeka) razmutite želatinu. U ostatak mlijeka zakuhajte 30dkg šećera. Prokuhano mlijeko ohladite I u mlako dodajte želatinu. Ohladite.

Izlupajte 5 vrećica šlaga I dodajte smjesi mlijeka, šećera I želatine.

grčkatortagrčkatorta1grčkatorta2

Dobivenu smjesnu podijelite u 3 posude. U prvu dodajte 30dkg petit keksa (naribanog na sitno), u drugu 30dkg čokoladnih napolitanki (nasjeckanih) I u treću 15 čokoladnih bananica (nasjeckanih). Ostavite smjese na hladnom da se malo stisnu (sat- dva)

U pleh prvo izlijte smjesu s petit keksom, na nju smjesu s čokoladnim napolitankama, a onda smjesu s čokoladnim bananicama. Ostavite u frižideru preko noći.

Ukrasite šlagom, topljenom čokoladom ili nemojte – okus je toliko dobar da vizualni dojam neće biti nimalo potreban!

Savjet više: Želite li voćnu verziju ove torte, eksperimentirajte s voćem. Umjesto čokoladnih bananica ubacite neko nasjeckano svježe voće!

wedding.hr


rating
  Comments

New Comment
Created by Sani Halovanić in 14.7.2011. 11:55:35
Ovo je prava bombica ;)

Asset 1 Asset 2 Asset 3