Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Nove ideje za dekoraciju stolova


Dekoracija stolova na vjenčanju mora biti dobro osmišljena I uklapati se s ostalim detaljima želite li postići vjenčanje iz snova. Obično se dekoracija stolova zanemaruje I nju čine tanjuri, boce I čaše, ali vaše vjenčanje će biti drugačije od ‘običnih’ I vi ćete na zanimljiv način dekorirati svaki stol.

Zaboravite iluzije da je za dekoraciju stolova za večeru potrebno puno novca I kako svaki detalj mora biti izrađen u cvjećarnici ili kod nekog profesionalca. Mi ćemo vam pokazati kako se na kreativan I jednostavan način mogu urediti stolovi.

1. Svježe cvijeće u vazama kao dekoracija na stolu

središtesredište31vase1

Svježe cvijeće, ubrano netom prije no što će gosti stići u salu ili restoran je odličan način dekoriranja. Potrebno je samo osigurati dovoljne količine cvijeća koje ćete smjestiti u ukrasne vaze različitih oblika I dimenzija ili pak obične staklene teglice koje ćete ukrasiti svilenom vrpcom. Preporuka za odabir cvijeća jest hortenzija koja će svojim bogatim cvjetovima osvježiti svaki prostor, a kako biste uredili prostor jednog restorana ili sale bit će vam dovoljno par grmova ove divne biljke.

2. Dekoracija od granja

središte10središte22središte18

Šibe I grane mogu biti odlična dekoracija iskombiniraju li se s nekim cvijećem ili sitnim visećim detaljima. Osim granja, na stolu će odlično izgledati I kite pšenice ili neke druge suhe livadske trave.

3. Boce kao dekoracija na stolu

središte35središte36središte9

Boce  također mogu biti zanimljiva dekoracija potrudite li se malo više od samog iznošenja na stol. Na svaku bocu možete isprintati broj stola kako bi gosti znali gdje sjede, a možete ih I personalizirati s ispisom vaših imena I datuma vjenčanja.

4. Voće i(li) povrće kao dekoracija na stolu

središte11središte21središte37

Bilo da se radi o umjetnom ili svježem, voće I povrće je uvijek rado viđena dekoracija. Ovisno o godišnjem dobu kada je vjenčanje organizirano, kombinirajte I svježe voće ili povrće za koje ste se odlučili. Velika staklena posuda puna limuna ili manje zdjelice s mini rajčicama (jestivim) oduševit će vaše goste.

5. Poljsko cvijeće u limenkama čaja

središte12središte15središte38

Pravi rustični dojam dekoracije ostavit ćete na svojim gostima odaberete li umjesto klasičnih vaza obične prazne limenke čaja, kave ili bilo kakvog drugog proizvoda. Posebno lijepo u takvim limenkama izgleda poljsko cvijeće koje obavezno iskoristite imate li prilike nabaviti ga. Da ne govorimo o minimalnom trošku ovakve dekoracije.

6. Svijeće kao dekoracija na vjenčanom stolu

središte13središte30središte34

Svijeće su romantične I elegantne bilo da se radi o visokim tankim svijećnjacima ili malenim šarenim lučicama koje plutaju u vodi. Stvar je u decentnoj svjetlosti koju bacaju na prostor, a koja je uvijek svima ugodna. Tako da svijeće možete odabrati, bez obzira planirate li formalnu večeru s nekoliko stotona gostiju ili samo ležerno druženje uz omiljene prijatelje.

7. Lusteri kao dekoracija na vjenčanju

središte1središte2središte20

Lustere koje ćete postaviti iznad stolova za večeru možete I sami izraditi. To mogu biti papirni ukrasi različitih oblika, veličina I boja, ovisno o vašim željama I ukusu. Pazite samo da takav luster bude dovoljno nizak kako bi bio primjećen, a opet dovoljno visoko udaljen od stola kako gostima ne bi smetao u međusobnom razgovaranju.

8. Posude s posađenim cvijećem

središte14središte19središte6

Za one koji se žele još malo više potruditi od pronalaženja vaza I dekoriranja cvijeća unutar njih, neka nabave malene teracota posude u kojima će posaditi cvijeće. Ne mora se nužno raditi o cvijeću, zasadite začinsko bilje koje ne samo da će lijepo izgledati na stolu nego I mirisati. Takve teglice poklonite svojim gostima na odlasku kući.

9. Bogate vaze s raznovrsnim cvijećem

središte16središte17središte32

Najjednostavnije ćete proći dogovorite li se s cvjećarkom da vam izradi bukete cvijeća koje ćete postaviti na stolove. Međutim, takva odluka će biti I najskuplja. Zaboravite velike cvjetne aranžmane, već odaberite manje I jednostavnije bukete kojih će brojno biti više. Razmislite o kombinaciji velikih buketa raznovrsnog cvijeća koje možete kupiti ‘na veliko’, a koje ćete postaviti na svaki drugi stol (radi li se o ravnim stolovima), a između njih postavite jednake bukete samo manjeg obujma.

Vaša Marija


rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3