Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Izrada pozivnica za vjenčanje: Troslojne pozivnice


 

pozivnice3Pokazat ćemo vam kako sami izraditi pozivnice za vjenčanje. Niste li kreativna osoba koja ima vremena posvetiti svakoj pozivnici više od 15 minuta, dajemo vam prijedlog kako izraditi pozivnice na kompjuteru koje ćete sami dodatno ukrasiti bez korištenja ikakvih drugih materijala osim papira I vrpce.

Za izradu ovih jednostavnih pozivnica bit će vam potrebno:

- teži kartonski papir (koji će biti podloga pozivnici)

- papir za printanje (I printer)

- proziran ukrasni papir (koji će biti gornja strana pozivnice)pozivnice8

- rezač papira

- ravnalo, škare

- uredsko pomagalo za bušenje papira

- ukrasne vrpce


1. korak – ispišite na kompjuteru tekst koji želite imati na pozivnicama, podijelite ga u dvije kolumne (kako biste uštedjeli na papiru).Ne pretjerujte s tekstom, na A4 format papira bi vam trebao stati tekst za četiri pozivnice. Pripazite da tekst bude lijepo centriran I ispisan željenim fontom. Isprintajte onoliko tekstova koliko mislite napraviti pozivnica. Papir može biti u kojoj god boji želite.

PAZITE – ostavite dovoljno praznog prostora iznad teksta kako bi se cijeli tekst vidio jer će na to mjesto gore doći mašna (ili sa strane ako ćete mašnu staviti s lijeve strane)

pozivnice72. korak – nakon što ste isprintali tekstove, podijelite ravnalom papir A4 formata na četiri jednaka dijela (kako biste odvojili tekstove) I izrežite ih rezačem papira. Izbjegavajte korištenje škara jer tako nećete postići uredne rezove kao s rezačem papira.

3. korak – izrežite teži kartonski papir koji će biti podloga za pozivnicu I proziran ukrasni papir kojim ćete prekriti pozivnicu na jednak način kao što ste izrezali tekstove. Prvo označite ravnalom veličinu koja vam je potrebna (neka bude jednaka kao I papir s tekstom) pa prerežite rezačem

SAVJET – možete kombinirati da donji kartonski papir bude nešto veći od ostala dva ili da donji I gornji budu veći od onog s tekstom u sredini. Na gornjem prozirnom ukrasnom papiru možete isprintati inicijale ili datum vjenčanja.

4. korak – na tvrdi kartonski papir položite papir s tekstom, a na njega prozirni papir. Gore na vrhu izbušite dvije rupice kroz koje provučete komapozivnice4d ukrasne vrpce (izbjegavajte vrpce od papira, radije odaberite kakav tekstilni materijal, izgledati će otmjenije)

SAVJET – umjesto na vrh, mašnu možete povezati s lijeve strane

5. korak – čvrsto zavežite mašnu na vrhu pozivnica kako biste fiksirali papire.

SAVJET – ako želite možete preskočiti jedan korak I napraviti pozivnice samo s dva papira – onim težim kartonskim I prozirnim ukrasnim papirom na kojeg ćete isprintati tekst ili s dva kartonska papira u različitim bojama, jedan će koristiti kao podloga, a drugi za tekst.

Postoji dosta kombinacija za izradu ovakvih pozivnica, ali je izrada vrlo jednostavna I jeftina. Možda će vam upravo ovi savjeti omogućiti da uštedite koju kunu I sami kreirate pozivnice iz snova.

Vaša Marija

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3